dinsdag 13 maart 2012

Werking Homeopathie blijkt uit onderzoek

Homeopathische biggen studie (2010, Camerlink en Ellinger) als beste peer reviewed publicatie valt internationaal in de prijzen.

De International Academy of Classical Homeopathy, waar George Vithoulcas de nestor van is, heeft dit onderzoek de prijs van beste studie, gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift, gegeven.

Het feit dat biggendiarree met homeopathische geneeskunde zonder antibiotica zeer eenvoudige verholpen kan worden is met dit onderzoek evident wetenschappelijk bewezen met een RCT. Een Randomised Controlled Trial is (volgens de oude, maar nog veel gebruikte standaard) dé manier om evidence-based wetenschap te bedrijven.

Wat is er gedaan? Een helft van een groep drachtige zeugen kregen een homeopathisch geneesmiddel, bereid van de bacterie waar de biggetjes normaal gesproken diarree van krijgen. De andere helft van de zeugen kregen een placebo. De dierenarts, de boer, de zeug en de biggetjes wisten allemaal niet wie het echte geneesmiddel kregen en wie het placebo.

Resultaat was dat van het echte homeopathische geneesmiddel slechts 10 van de 265 biggetjes diarree kregen in vergelijking tot 63 van de biggen uit de andere groep. Met een significantie van P<0,0001 op biggenniveau, en van P<0,05 op zeugenniveau. Een heel duidelijk en effectief onderzoek. Steeds meer boeren, maar helaas nog steeds veel te weinig, gebruiken homeopathische geneesmiddelen voor hun dieren. Zij krijgen een betere opbrengst en minder kosten. En ook zijn er de voordelen van de verminderderde gevaren voor resistente bacteriën voor de volksgezondheid.

De International Academy of Classical Homeopathy heeft dit onderzoek vanwege de kwaliteit en het algemene belang de prijs van beste studie, gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift gegeven.

Ref: Camerlink I, Ellinger L, Bakker EJ, Lantinga EA (2009) Homeopathy as replacement to antibiotics in the case of Escherichia coli diarrhoea in neonatal piglets. Homeopathy, 99:57-62.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten